Fractie

Een gemeenteraadslid is een gekozen volksvertegenwoordiger binnen een gemeente. Alle gemeenteraadsleden van één gemeente vormen samen de gemeenteraad van de betreffende gemeente.

De functie van een gemeenteraadslid op gemeentelijk niveau is vergelijkbaar met die van een Tweede Kamer-lid op landelijk niveau, en een lid van Provinciale Staten op provinciaal niveau. Een gemeenteraadslid controleert het college van burgemeester wethouders.

Naast de controlerende rol hebben gemeenteraadsleden een kaderstellende rol (aangeven van de richting van het beleid) en een volksvertegenwoordigende rol. Gemeenteraadsleden worden bijgestaan door de raadsgriffier. De griffie heeft ook meerdere medewerkers die de raad ondersteunen in al haar taken.

 

Naam Positie E-Mail Telefoonnummer
Wout den Boer Fractievoorzitter Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 06-22561975
Rianne Vrolijk Raadslid Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Kees Schouten Fractie assistent kees.schouten@Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Gert Jan Sluijs Fractie assistent Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Henk Hammelburg Fractie secretaris henk.hammelburg@sterkwoerden.nl  
       
Bestuur      
Frits Huls Voorzitters Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
Gerrit Kuip Penning meester Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
  Secretaris Vacature  

 

De inwoners van de gemeente Woerden hebben in maart 2018 haar vertegenwoordiging gekozen. De gemeenteraad in Woerden heeft 31 zetels waarvan er nu 2 voor de fractie STERK Woerden zijn.

De gemeenteraad neemt besluiten over de hoofdlijnen van besluitvorming. De uitvoering ervan is de verantwoordelijkheid van het dagelijks bestuur: het College van burgemeester en wethouders. De gemeenteraad heeft daarnaast dan ook de taak om het College te controleren, en zo nodig ook te onderzoeken.

De gemeenteraad van Woerden is als volgt samengesteld

CDA 7 zetels

VVD 3 zetels

STERK Woerden 2 zetels

Progressief Woerden 4 zetels

D'66 3 zetels

ChristenUnie/SGP 3 zetels

LijstvanderDoes 6 zetels

Inwonersbelangen 1 zetel

Partij voor de toekomst 1 zetel

Woerden voor democratie 1 zetel